Barion Pixel

Rólunk

Kik vagyunk?

 Gazdaságunkat 1988-ban kertész üzemmérnök édesapánk-apósunk alapította. A kezdetben családi munkával és összefogással üzemeltetett kis gazdaság az azóta eltelt több mint 30 évben folyamatosan fejlődik, növekszik.

2016 végén elhunyt alapítónk, Tóth József után a következő nemzedék vette át és viszi tovább az örökséget.

Az üzletfeleink, vevőink, partnereink által megszokott magas szakmai tudás, igényesség, megbízhatóság megtartásával modern céget építünk. Ennek következő lépcsője a 2018 januárjában indított honlapunk után ez a webáruház. Kérjük, ízleljék meg nagy gonddal termesztett szőlőinkből, még nagyobb elhivatottsággal készített borainkat!

Egyed László
szőlészet-szőlőoltvány termesztés   

Tóth Tamás  
borászat

Egyedné Tóth Anita 
ügyintéző-mindenes 

GAZDASÁGUNK

 Gazdaságunk – a Tóth és Tóth Szőlőbirtok és Borpince- az Egri Borvidéken található. A majd 40 ha-os szőlőültetvényünk, mely Aldebrő és Feldebrő községek határaiban találhatók, a világi és az őshonos szőlőfajták otthona. A több mint 500 éves műemlék pincénk Kompolton található, az Ágnes-Kertben. A zászlós borunk a Debrői Hárslevelű, de más ritkaság számba menő borokat is készítünk, mint például a Gohér, vagy a Kabar.

Nagyobbrészt Aldebrő, kisebb részt Feldebrő határában fekvő szőlőültetvényeink mindegyike saját telepítésű, a legidősebb 24 éves. Birtokunkon 40 szőlőfajta 80 klónja (változata) található meg. A szőlőtermesztés egyik célja, hogy a termésből bor készüljön, a másik célja viszont az, hogy a vesszőkből rügyekből szőlőoltvány legyen. Azért tartunk ilyen sok szőlőfajtát, hogy saját alapanyagból készült szőlőoltványainkból széles választékot tudjunk kínálni.,

PINCÉNK

Pincénk Kompolton található, 6 kilométerre Aldebrőtől. Az egykori Grassalkovich, majd Károlyi családok tulajdonában lévő műemlék pincében az elmúlt években modern szőlőfeldolgozót és borászatot építettünk ki.

Jelenleg is folyamatosan renoválunk és fejlesztünk, így a pince a látogatók elől egyelőre zárva van. Közeli terveink közt szerepel, hogy borkóstolóval és étkezéssel egybekötött pincelátogatásokat szervezünk.

Fajták

Fehér és vörös fajtákat egyaránt termesztünk. Fő fajtánk a Hárslevelű (10,5 ha), fehérek közül a Sauvignon (3,2 ha), Szürkebarát és Olasz rizling fajtákból rendelkezünk nagyobb területtel, de megtalálhatóak olyan különlegességek is, mint a Gohér, a Sárga Muskotály vagy a Kabar.

Vörös szőlőkből nagyobb területen található Pinot Noir, Blauburger, Kékfrankos, Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon.

Minőség

Egy bor minőségét- természetesen az alapanyagul szolgáló szőlő termőhelye és minősége után – életének első hónapja határozza meg leginkább. A jó bor titka a szőlő megfelelő feldolgozásában és erjesztésében rejlik, minden egyéb “borászkodás” csak utólagos flastrom lehet a születési hibákra.